VELIKI INTERVJU LEGENDARNOG ĆIRE: Miroslav Blažević otkrio istinu o Mamiću, Tuđmanu i Prosinečkom!

FOTO:

Jedan od najosebujnijih trenera na ovim prostorima, Miroslav Ćiro Blažević, uvijek je privlačio pažnju medija, navijača i novinara. U posljednje vrijeme legendarni Ćiro nije u najboljem zdravstvenom stanju ali intervjue nikad ne odbija.

Odradio je veliki razgovor za Sportske novosti povodom premijere filma “Miroslav Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča”, autor dokumentarca je poznati BiH novinar Sabahudin Topalbečirević, projekcija filma će biti održana u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique.

“Javnost je obaviještena o svemu što se događalo kroz koju karijeru od novinara, ali ovdje izlazi na vidjelo ta viteška borba koju vodi svaki trener, način na koji sam to radio. Ima raznih detalja. Primjerice Edin Džeko kaže “Nikad ne bih bio igrač da nije bilo Ćire”. A ja sam mislio da me mrzi.” – otkrio je Blažević o najvećem BiH nogometašu u povijesti.

“Novinari su pisali da sam budala, kako nisam vidio takav talent. Naravno da sam ga vidio. Igrali smo prvenstvenu utakmicu sa Željezničarom u Zagrebu. Prije nje potpisao sam ugovor s Prosinečkom. On je zaigrao, zabio gol i bio sam spokojan. A sad ću otkriti što nikad nikome nisam rekao, žao mi je što je lošeg zdravlja kao i ja, ali vrijeme je da ljudi nakon 34 godine doznaju istinu: Ante Pavlović poništio je taj ugovor s obrazloženjem da nije potpisan u prostorijama Saveza. Kako ćete na ulici potpisati, rekao je. Iskreno, nisam znao za to. I tako je Prosinečkog odveo u Crvenu zvezdu. To je istina, sve drugo su laži.” – rekao je Ćiro o odlasku velikog Žutog na Marakanu.

Potom je u svom stilu odgovorio na pitanje o tome je li mu bivši predsjednik Tuđman ikada savjetovao početnih 11 Vatrenih.

“Ma ljubavi moja, nije se miješao ni u rad svojih ministara, što mu je bila najveća mana. Nikad mu nije bilo na pameti da mi govori tko će igrati. Jednom sam napravio foru kad je kartao i pitao: “Možemo li tu formaciju znati?”. Ja sam se zezao jer mogao sam ti to dopustiti, takav nam je bio odnos, i krenem: “Mrmić..”. Čim sam to izgovorio on baci karte, a ja vičem: “Ladić, Ladić…”. Našem puku ne možeš osporiti da ima maštu i zločestoću pa govori svašta. Ma pričajte baš me briga, imam čistu savjest i gotovo.”

Za kraj se osvrnuo na vrlo intrigantan odnos sa Zdravkom Mamićem.

“Društvo je krivo. Čovjeka koji je na koljenima neću udarati, obilježio je povijest Dinama, a sud je rekao svoje. Da sam ja bio uz njega nikad ne bi bio osuđen na zatvor. Ja sam jedini koji sam mu se mogao suprotstaviti, ali on je tražio sve same klimavce oko sebe. Da bi tako bilo trebao se riješiti Ćire. Međutim, on ostaje zapisan kao čovjek koji je Dinamo doveo do najuspješnijeg perioda u povijesti.“ – poručuje „trener svih trenera“.

Komentari

komentara

« Povratak