VELIKI IVAN KLASNIĆ: “Borio sam se za život tri puta. Želim dokazati da nitko ne može protiv mene…”

FOTO:

Hrvatska se u Rijeci priprema za Europsko prvenstvo, koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja održati u Njemačkoj. Momčad izbornika Zlatka Dalića odigrat će pripremne utakmice sa Sjevernom Makedonijom 3. lipnja u Rijeci i Portugalom 8. lipnja u gostima, a potom je na Euru čeka skupina B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Bivši hrvatski reprezentativac, napadač Ivan Klasnić (44), koji danas ima ulogu ambasadora Hrvatskog nogometnog saveza, dao je intervju za Pixsell uoči turnira. Stigao je u Zadar i poručio kako mu je lijepo te ga veseli ugodno vrijeme, za razliku od onoga u Njemačkoj.

Među ostalim, govorio je o velikim problemima sa zdravljem, koji uključuju višestruke transplantacije bubrega. Oslabio mu je organizam, nakon čega je zbog virusa ostao bez kose, a igračku karijeru završio je 2013. godine.

“Borio sam se za život, ne jednom, već tri puta. Sigurno moja bolest nije toliko velika, treba se samo pronaći donora kako bi se napravila transplantacija. Moja pozitiva dolazi iz srca, uvijek sam bio takav.

Imam dvije kćeri koje uče od mene, a kad ne bih imao takav stav, ležao bih tužan u krevetu. Ne bih igrao nogomet, a to ne želim. Želim se družiti, igrati nogomet, biti na utakmicama kao ambasador hrvatske reprezentacije. Želim dokazati da nitko ne može protiv mene”, rekao je Klasnić.

Objasnio je kako je postao ambasador HNS-a. “Jednog dana me Marijan Kustić nazvao preko Ivice Olića. Bili su u Hamburgu, gdje su gledali ždrijeb. Ideja je bila da budem ambasador hrvatske reprezentacije za Euro. Znali su da znam pričati njemački i da poznajem sve stadione u Njemačkoj.

Pravoga su našli, vidjet ćemo hoću li donijeti sreću. Tu sam ako igračima treba razgovor, bit ću tu za mlade igrače. Bit ću na utakmicama i feštama ili ću doći na intervjue u kojima će trebati pričati njemački. Mogu samo reći hvala reprezentaciji što su se za mene odlučili i što mogu biti s njima”, poručio je Klasnić.

Komentari

komentara

« Povratak