VELIKI JUBILEJ: Hrvatski senator postao osmi član „kluba 100“!

FOTO:

Unatoč teškom porazu i noćnoj mori od utakmice, sinoć se dogodila i jedna dobra stvar. Veznjak Barce i reprezentacije, Ivan Rakitić, sinoćnjom je utakmicom u Elcheu upisao jubilarni stoti nastup u najdražem kockastom dresu.

Barcin igrač se tako izjednačio po broju nastupa sa Darijom Šimićem na sedmoj poziciji vječne ljestvice, dok su trenutno ispred njega nedavno umirovljeni Vedran Ćorluka, Josip Šimunić, Ivica Olić, Stipe Pletikosa, sadašnji kapetan Luka Modrić i rekorder Darijo Srna sa 134 reprezentativne kapice.

Raketa je uoči početka utakmice dobio prigodnu nagradu Hrvatskog nogometnog saveza iz ruku neumornog Zorislava Srebrića, dres s brojem 100, a čestitkama su se pridružili i Španjolci.

Zanimljivo, Rakitić je nastupao za švicarsku U-17, U-19 i U-21 selekciju. Švicarska ga je željela zadržati, ali poznata je ona priča oko hrvatskog dres, Slavena Bilića, Ivanovog oca i odluke. Na Europskom U-17 prvenstvu u Italiji 2005. čak je nastupio protiv Hrvatske.

Ivan je za reprezentaciju debitirao 8. rujna 2007. godine u Zagrebu kontra Estonije. Bio je to susret u kvalifikacijama za EP 2008. godine u Austriji i Švicarskoj. Hrvatska, pod palicom Slavena Bilića, je pobijedila 2-0, a Rakitić je u 62. minuti zamijenio Niku Kranjčara.

Prvi gol u kockastom dresu zabio je na gostovanju kod Andore (6-0), dvije minute nakon što je ušao u igru. Nastupio je na dva Mundijala (2018, 2014) i Eura (2008, 2012, 2016), a svakako krunu karijere u dresu hrvatske vrste ostvario je ovoga ljeta u Rusiji gdje je naša reprezentacija osvojila svjetsko srebro.

MUČKI PROVOKATOR: NEĆETE VJEROVATI KAKO JE NOVINAR USPIO ISPROVOCIRATI ŠPANJOLSKOG IZBORNIKA!

SJAJNO SE ZABAVLJAJU: Alvaro Morata preko Instagrama podbada Kovačića!

Komentari

komentara

« Povratak