VELIKI LUKA: Modrić je uspio ono što Messi i Ronaldo!

FOTO:

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, postao je prvi nogometaš koji je u istoj godini proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i France Footballa.

Premda je nogometna povijest puna velikana, nitko do sada u istoj godini nije osvojio tri najvažnija pojedinačna priznanja. Luka je prvi koji je spojio nagrade za najboljeg nogometaša SP-a, FIFA-e i France Footballa.

Brazilci Ronaldo i Romario, Francuz Zinedine Zidane i Talijan Fabio Cannavaro osvojili su dvije od tri nagrade u istoj godini, a to nije uspjelo ni Argentincu Lionelu Messiju i Portugalcu Cristianu Ronaldu.

Naravno, kako sve nagrade nisu pokrenute u isto vrijeme, to se odnosi na razdoblje od 1991. godine kada je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) prvi put službeno izabrala najboljeg nogometaša godine. Najbolji igrač Svjetskog prvenstva službeno se bira od 1982. godine, dok je Zlatna lopta France Footballa prvi put dodijeljena 1956. godine.

Sve tri nagrade dijele se od 1991. godine, s tim da su od 2010. do 2015. France Football i FIFA zajedno dijelili nagradu. U tom razdoblju održano je sedam svjetskih prvenstava i samo je Luka spojio sve tri nagrade.

DIVNA ČESTITKA: Dejan Lovren vrlo emotivno doživio video u kojem se nalaze Lukini roditelji!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak