VELIKI OBRAT U DOPING-SKANDALU: Vušković odbio nagodbu jer DFB ne želi priznati grešku?

FOTO:

Mario Vušković je već nekoliko mjeseci u fokusu njemačke javnosti zbog optužbi da je uzimao nedozvoljena sredstva.

Veliki obrat

Mario Vušković je pred sudom Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u Frankfurtu optužen za uzimanje nedozvoljenih sredstva. Prošlog tjedna Vušković je bio na trećem saslušanju. Konačna presuda, koja mu treba odrediti karijeru i nastavak života, očekivala se prošlog petka, no sudac Stephan Oberholtz odgodio je presudu. Navodno bi trebala biti donesena u roku od dva tjedna, a prijeti mu četiri godine suspenzije.

U međuvremenu je DFB stoperu ponudio suspenziju na period kraći od godinu dana. Kako pišu njemački portali, Vušković i njegov odvjetnik su to odbili. Dva su razloga za to. Prije svega, ponuda tužitelja Vuškoviću da prihvati minimalnu kaznu se može protumačiti kao da tužitelji nisu sigurni u snagu svojih dokaza i optužnice koju su na njima gradili. Drugi je da DFB ne želi priznati grešku te da je zato ponudio nagodbu.

Vušković je prošli tjedan na saslušanju još jednom ponovio:

„Nevin sam i zajedno s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti. Također se bojim da sutra može pogoditi i nekog drugog sportaša. Želim da nitko ne prolazi kroz ovo što sam iskusio. Želim zahvaliti klubu, navijačima, obitelji, odvjetnicima i svakome tko je stao iza mene.”

Komentari

komentara

« Povratak