VELIKI PAD NA TRŽIŠTU: Korona će osiromašiti nogomet, nema više rekordnih transfera!

FOTO:

Kada se konačno ova situacija u svijetu smiri i prođe pandemija korone, događat će se veliki pad novca na nogometnom tržištu. Španjolska Marca piše kako je sasvim izvjesno da se dogodi pad ionako prevelikih odšteta u današnjem nogometu, bogati ugovori igrača će se smanjivati, nema više basnoslovnih transfera preko 100 milijuna eura.

“Ovog tjedna nogomet je brzo prešao put od uzvišenog  statusa i onoga koji je imun na sve što se oko njega događa do panike zbog onog što se događa i posebno onog što se sprema. Nogomet će, osim zdravstveno, jer od korone se razbolijevaju cijele momčadi, zbog ove pošasti patiti i ekonomski. Recesija će žestoko opaliti sport” – javljaju najčitanije španjolske novine.

Recesija je dakle neminovna za sve vrste sportova, no kako su u nogometu vrti najveći novac, sigurno će imati velikih problema u budućnosti. Smanjenja plaća su se već počela događati u vrhunskom nogometu, francuski Lyon i njemačka Borussia Monchengladbach smanjili su place svojim prvotimcima te otpustili dio osoblja. Klubovi će se zbog korone morati prebaciti na štednju te pokušati izgurati godinu sa što manjim gubitkom.

UEFA je na kraju odgodila Euro iako se žestoko zalagala za održavanje turnira, bogati sponzori nude veliki novac i to ih najviše opterećuje. No, na kraju je pobijedila ljudskost I zdrav razum, Euro se održava idućeg ljeta 2021. godine. Vrijednost transfera će također biti puno manja, odštete preko 100 milijuna eura više nećemo gledati kao što je bilo u slučaju Cristiana Ronalda, Joao Felixa, Antoinea Griezmanna te još nekolicine zvijezda.

Komentari

komentara

« Povratak