VELIKI POVRATAK: Evo tko bi mogao postati sportski direktor Dinama!

FOTO:

Nije tajna kako je zagrebački Dinamo u potrazi za novim sportskim direktorom, ali još uvijek na vidiku nema pravog rješenja.

Modri nužno trebaju čovjeka koji će obavljati tu najškakljiviju funkciju u klubu, nisu to ni Ante Čačić, aktualni trener, niti Tomislav Butina, šef nogometne škole. Iskočilo je ime Darija Šimića, bivšeg Dinamova igrača i reprezentativca, aktualnog predsjednika HUNS-a, ali i skauta Milana, čovjeka koji se u budućnosti vidi ‘više u trenirci nego u odijelu’, prenose domaći mediji.

Klupa i sportska politika bliži su mu od pravnih zavrzlama. Iako na sjednici IO-a kluba nije bilo konkretno riječi o Dariju Šimiću, potegnulo se pitanje o sportskom direktoru, još uvijek unutar klupskih struktura, ili, ako hoćete, struja, ne postoji konsenzus na tu temu.

Ali, netko je gurnuo u eter Darija Šimića, a neko drugo ime zasad se nije pojavilo. I teško je pronaći boljeg kandidata, bivšeg igrača, čovjeka s iskustvom, vezama u nogometu, s dinamovskim pedigreom. I, definitivno, pošten, situiran, nije tip koji bi u Dinamo došao zbog privatnih interesa.

Uostalom, Šimić je i u zadnjem igračkom mandatu u Maksimiru igrao besplatno. Koliko bi dobar posao napravio kao sportski direktor, to ne možemo znati prije neto što dođe i povuče poteze, ali, svi s kojima smo pričali iz nogometnog svijeta kažu da je zadnjih godina radio na sebi, da se obrazovao, da je spreman za novi iskorak. I da bi ugovor s Milanom mogao raskinuti odmah, bez problema.

Za analizu utakmice Nizozemska – Argentina kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak