VELIKI PRIJATELJI: Bivši srpski reprezentativac otkrio zašto je ostao veliki dužnik Srni!

FOTO:

Bivši srpski napadač Milan Lane Jovanović dao je veliki intervju za Mondo.rs u kojem se, između ostalog, prisjetio dana iz Šahtar Donjecka, gdje je igrao s Darijem Srnom.

Jovanović je u jednom trenutku od novinara dobio pitanje da složi idealnu prvu postavu suigrača s kojima je tijekom svoje karijere dijelio svlačionicu. Osim spomenutog Šahtara, Jovanović je u karijeri igrao u Vojvodini, Lokomotivu, Standardu, a sezonu nakon SP-a u Južnoafričkoj Republici, gdje je pogotkom donio pobjedu Srbiji protiv Njemačke, ostvario je transfer karijere odlaskom u Liverpool. Nije se ondje dugo zadržao, samo jednu sezonu, a nakon toga vratio se u Belgiju, u Anderlecht. Ondje je bio do 2013., što mu je bio posljednji ugovor karijere.

Lane se odlučio za 4-3-3 sustav kod biranja suigrača, a na poziciju desnog beka stavio je Srnu. Objasnio je pritom zašto će mu uvijek ostati dužnik.

“Iskoristit ću priliku da stavim Srnu na poziciju desnog beka. To je momak koji se rađa jednom u sto godina. Prihvatio me je kao svoga, čak sam živio kod njega u razdoblju tranzicije dok sam se selio i sređivao novi stan. Čovjek me zadužio za sva vremena. Na stranu igračke kvalitete koje su doista neosporne, ja bih istaknuo ljudske osobine koje Darijevoj ličnosti daju posebnu dimenziju. Jako voli našu glazbu, družili smo se, podržavali jedan drugoga. Nažalost, nismo više u kontaktu. Putevi su nam se razišli, ponekad ga pozdravim preko zajedničkih prijatelja. Vidim da je sada u Cagliariju, volio bih doći do njegovog broja telefona da ga čujem poslije toliko vremena. U svakom slučaju, puno je važnije ono što nosim u sebi kao uspomenu na druženje s tim divnim čovjekom i velikim prijateljem”, rekao je Jovanović.

Bivši srpski reprezentativac tako je smjestio Srnu u doista elitno društvo suigrača s kojima je igrao, a konačna postava izgleda ovako.

(4-3-3) Reina – Srna, Vidić, Mascherano, Dante – Gerrard, Krasić, Loskov – Mbokani, Torres, Matias Suarez. Trener: Laszlo Boloni

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak