VELIKI ROBI: Prosinečki otkrio tko je favorit te prognozirao šanse Hrvatske i Srbije

FOTO:

Svakodnevno se posljednjih mjeseci predviđaju pobjednici, kao i autsajderi predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji. Među traženijim je prognozerima, osobito među regionalnim medijima, Robert Prosinečki čije se mišljenje i dalje izuzetno cijeni.

“Brazil je favorit”

“Svjetski prvak birat će se između tri ili četiri reprezentacije. Osobno kroz šampionsku prizmu vidim Brazil, a potom bih redom poredao Njemačku te Francusku i Španjolsku. Premda je mnogi spominju među favoritima, smatram kako se Argentina ne nalazi u krugu za svjetsku titulu”, ocijenio je aktualni bosanskohercegovački izbornik za klix.ba. 

“Hrvatska? Sazrela je”

Kao dobro involviran u općenito stanje, u razgovoru za bosanskohercegovački portal proanalizirao je hrvatsku reprezentaciju.

“U hrvatskoj su reprezentaciji igrači koji igraju u najboljim svjetskim klubovima. Sazreli su kao igrači i u Hrvatskoj se mnogo očekuje od njih. Smatram kako će proći grupnu fazu, a potom je u nokaut fazi sve moguće. Mnogo ovisi i o poziciji koju će zauzeti u grupnoj fazi. Bude li na čelnoj poziciji, hrvatska reprezentacija prilično daleko može dogurati”, procijenio je i predočio svoje mišljenje u pogledu navoda kako bi Hrvatska protiv Nigerije trebala zaigrati s četvoricom ofenzivaca.    

“Riječ je o nagađanjima. Mi izbornici, treneri ili kako god hoćete, na treninzima vidimo i neke ostale detalje. Bude li kako se piše, protiv Nigerije ćemo gledati vrlo ofenzivno orijentiranu Hrvatsku.”

“Pred Srbijom je težak posao”

Upućen i u situaciju srpskog nogometa, Robert Prosinečki prokomentirao je i objektivne dosege srpske reprezentacije koja će osminu finala tražiti u ogledima sa švicarskom, brazilskom i kostarikanskom reprezentacijom.

“Nažalost, Srbija se nalazi u mnogo težoj grupi negoli Hrvatska. Brazil je favorit ne samo grupne faze, već i samog prvenstva. Švicarska je godinama u samom vrhu svjetskog i europskog nogometa, a Kostarika je uvijek nezgodna. Pred Srbijom je težak posao, ali šansa uvijek postoji.”

MARATONSKI PREGOVORI: Napoli realizirao treći najskuplji transfer u povijesti!

Komentari

komentara

« Povratak