VELIKI SKANDAL NA EURU: Turski junak golove slavio ozloglašenim simbolom, prijeti mu velika kazna

FOTO:

Merih Demiral bio je junak turske pobjede protiv Austrije (2:1) za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva, zabio je oba pogotka i ispisao nogometnu povijest, ali nakon susreta dosta se piše o njegovoj proslavi.

Turski je branič, naime, nakon postignutog pogotka rukama formirao “vučji pozdrav”; odnosno simbol “Sivih vukova”.

Radi se o pokretu koji promovira desničarsku ekstremističku ideologiju koja vjeruje u superiornost “turske rase” i teži ujedinjenju svih turskih naroda u jednu državu koja se, prema njima, proteže od Balkana preko centralne Azije pa sve do Kine.

Demiral ne vidi nikakav problem u takvoj proslavi: “Način na koji sam slavio pogodak ima veze s mojim turskim identitetom, zato sam napravio tu gestu. Vidio sam ljude na stadionu s istom gestom, ne postoji nikakva skrivena poruka”, rekao je.

“Svi smo mi Turci, jako sam ponosan što sam Turčin. Samo sam želio pokazati koliko sam sretan, nadam se da će biti više prilika da ponovno pokažem tu gestu”, zaključio je. Kako god bilo, europska krovna nogometna organizacija (UEFA) reagirat će na taj Demiralov potez, dobit će tešku kaznu, no teško je vjerovati da će ga izbaciti s turnira.

Dodajmo kako će Turska u četvrtfinalu igrati protiv Nizozemske, piše Gol.hr.

Komentari

komentara

« Povratak