VELIKI SKANDAL U OSIJEKU: Napadnuti maloljetni igrači Dinama…

FOTO:

Dinamo je na svojoj stranici objavio priopćenje u kojem se osvrnuo na situaciju koja se dogodila njegovoj U-16 momčadi na gostovanju u Osijeku. Polaznici Dinamove akademije doživjeli su brojne uvrede, a priopćenje zagrebačkog kluba prenosimo u cijelosti.

“GNK Dinamo najoštrije osuđuje nedavni verbalni napad koji su doživjeli maloljetni igrači naše U16 momčadi tijekom gostovanja u Osijeku. Tijekom šetnje oko hotela gdje su bili smješteni, verbalno su napadnuti od strane nekoliko nepoznatih osoba. Takvi nemili događaji ne samo da narušavaju duh sporta i fair playa, već i predstavljaju ozbiljan udarac na integritet i sigurnost naših mladih igrača

Kao klub vjerujemo u vrijednosti tolerancije, poštovanja i inkluzivnosti u sportu. Svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja je neprihvatljiv i suprotan temeljnim načelima kojima se vodimo kao klub. Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati radi sigurnosti igrača svih hrvatskih klubova i djece općenito. Sramotno je da u vlastitoj državi u 21. stoljeću djeca moraju strahovati zbog obilježja kluba za koji nastupaju.

Pozivamo sve hrvatske klubove i njihove navijače kao i sigurnosne institucije da poduzmu odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove u budućnosti. Također, pozivamo sve dionike sportske zajednice da se ujedine u osudi ovakvih postupaka te da zajedno radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve sudionike u sportu, posebice za našu mladež.”

Komentari

komentara

« Povratak