VELIKI SKANDAL U ŠPANJOLSKOJ: Namještena utakmica u prvoj ligi!?

FOTO:

Strašne vijesti dolaze nam iz Španjolske, točnije iz La Lige koja je u mnogim očima i najbolja liga na svijetu. Naime, u pitanju je namještena utakmica!?

U pitanju je utakmica 35. kola između Seville i Cadiza. Gosti su slavili s minimalnih 0:1 golom u šestoj minuti sudačke nadoknade te su sa ta tri boda ostali u igri za ostanak. S druge pak strane Sevilli ova utakmica rezultatski nije značila jer su zakovani na sredinu tablice na 12. poziciju sa 41 bodom, daleko su od opasne zone, daleko od borbe za Europu.

Trijumfom u Andaluziji Cadiz je stigao do 32 boda i matematičke šanse za ostanak u La Ligi iako se to čini kao nemoguća misija jer moraju nadoknaditi četiri boda.

No, jučer je u večernjim satima objavljeno da je Rayo Vallecano prijavio da je spomenuta utakmica u Sevilli neregularna i da je u pitanju čista namještaljka. Ovo je svakako upalilo alarme za La Ligi iz Seville se nisu oglasili, a pune ruke posla će imati nadležni organi u španjolskom nogometu.

Rayo ima 38 bodova, Celta je na 37, Mallorca ima 36, a Cadiz 32 kolo prije kraja, dok su Granada i Almeria već matematički ispali u popularnu Segundu odnosno drugi rang španskog fudbala.

Cadiz dočekuje u 37. kolu rasterećeni Las Palmas, a Rayo ide u goste Barceloni i može se desiti da kolo prije kraja razlika između Raya i Cadiza bude tri boda. Mallorca ima domaći meč protiv fenejraša Almerie i trijumfom sigurno ostaje u La Ligi.

Komentari

komentara

« Povratak