VELIKI SKANDAL U SRBIJI: Nogometni savez drastično kaznio nekoliko klubova…

FOTO:

FK Kolubara iz Lazarevca, u kojoj igra hrvatski napadač Ante Vukušić (31), izbačena je iz Mozzart Bet Superlige, a razlog tome je oduzimanje devet bodova, što joj je onemogućilo da se spasi u posljednjem kolu.

Važno je napomenuti da klub nije direktno izbačen u niži rang, već je nogometni savez Srbije (FSS) odlučio oduzeti devet bodova, što je rezultiralo ispadanjem iz lige, prenosi Index.hr.

Kolubara je imala osiguran ostanak u ligi i nitko nije očekivao da će biti kažnjena na ovaj način. Bodovi su oduzeti samo Kolubari, dok su Spartak i Mladost GAT prošli samo s financijskim kaznama od po tri milijuna dinara.

Disciplinska komisija FSS-a je pokrenula postupak protiv klubova nakon dojave UEFA-e o sumnjivim utakmicama Mladost GAT – Kolubara i Kolubara – Spartak. Što se tiče utakmice PLS-a Novi Sad – Radnički Novi Beograd, postupak protiv klubova je obustavljen zbog nedostatka dokaza.

Bivši Hajdukov napadač Ante Vukušić u Kolubari je od 1. srpnja 2022. U taj je klub stigao po isteku ugovora s Tuzla Cityjem, a ove sezone je u 26 utakmica zabio četiri gola te upisao dvije asistencije.

Komentari

komentara

« Povratak