VELIKI ŽUTI: Robert Prosinečki genijalnim odgovorom „uništio“ slavnu Gazzettu!

FOTO:

Večeras nam se vraća Liga prvaka koja nudi brojna uzbuđenja u sklopu posljednjeg kola grupne faze. Ugledna Gazzetta dello Sport je prije dvoboja Reala i Intera na Bernabeu obavila razgovor s velikim Robertom Prosinečkim.

Najčitaniji talijanski nogometni list je bivšeg igrača Reala predstavio ovako: “On je otac Marcela Brozovića i Luke Modrića, jedan do temelja Hrvatske – viceprvaka svijeta, ali i velikih suparnika večeras u Madridu”. Ako u istu rečenicu stavite riječi vezni igrač i Hrvatska, prvo ćete pomisliti na Prosinečkog.”

“On već dugo i konstantno raste, ali u posljednje dvije godine je eksplodirao. To se dogodilo, naravno, zahvaljujući njemu, ali i trenerima koji su ga vodili. Bio je ključan čovjek prilikom Interovog osvajanja Scudetta i to mu je nagrada za sve što je napravio. On je doslovno Interov pokretač.” – nahvalio je Robi Marcela Brozovića, a onda genijalno odgovorio na pitanje o trčanju nogometaša.

“Molim vas, pričajmo o nogometu, a ne o maratonu. Nije bitno koliko kilometara trčiš, nego kako ih rasporediš. Činjenica je da Marcelo puno trči, ali to uvijek radi s loptom. Ili je prilikom trke ima u nogama ili je prati i razumije kamo ide. To je njegova najveća vrijednost – percepcija igre i pozicioniranje.” – u kratkim crtama je objasnio nogometnu filozofiju naš bivši nogometni virtuoz.

Za kraj se dotaknuo Luke Modrića: “Kad gledam Modrića, vidim šampiona kojem se divi cijela Španjolska, on je ključan Ancelottiju. Igrač je koji mijenja kompletnu momčad.”

Real i Inter večeras od 21 sat imaju izravan dvoboj za prvo mjesto skupine D.

NIJEMCI OBJAVILI ŠOKANTAN POPIS NOGOMETAŠA I DJELATNIKA KOJI SU KOLABIRALI ILI UMRLI POSLJEDNJIH MJESECI

Komentari

komentara

« Povratak