VELIKO IZNENAĐENJE: Evo tko je prvi put ostvario plasman na Europsko prvenstvo!

FOTO:

Danas završavaju dodatne kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se igrati u Njemačkoj. Još samo tri reprezentacije će dobiti vizu za Euro.

A jedna je već ostvarila taj veliki uspjeh. Naime, reprezentacija Gruzije bila je bolja od Grčke nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Gruzijci su tako ostvarili najveći uspjeh u povijesti svog nogometa jer im je to prvi nastup na nekom velikom natjecanju.

Nakon 120 minuta nogometa na Dinamo Areni u Tbilisiju nije bilo golova, a pred sam kraj produžetaka zbog ozljede je s terena morao izaći najbolji gruzijski igrač i zvijezda Napolija Khvicha Kvaratskhelia, ali izabranici bivšeg francuskog reprezentativca Willyja Sagnola i bez njega su bili bolji u raspucavanju.

Junak utakmice bio je gruzijski golman Giorgi Mamardashvili, inače član španjolske Valencije. Tijekom 120 minuta imao je dvije obrane, a u raspucavanju je obranio udarac grčkog kapetana Anastasiosa Bakasetasa. Na Europskom prvenstvu Gruzija će biti u skupini F sa sebi susjednom Turskom, Portugalom i Češkom.

Do kraja večeri dobit ćemo još dva putnika na Euro, a to će biti Ukrajina ili Island te Wales ili Poljska.

Komentari

komentara

« Povratak