VELIKO IZNENAĐENJE: Pique napušta Barcelonu i odlazi u posve neočekivani klub!

FOTO:

Jedan od senatora i simbola momčadi, Gerard Pique, uskoro odlazi iz Barcelone, a njegov novi klub je pravo iznenađenje.

Odlazak senatora

Gerard Pique uspio je s Barcom 2017. potpisati novi, sjajan ugovor, kojim je nakon oporezivanja godišnje zarađivao 15 milijuna eura. Želja mu je bila biti najplaćeniji branič svijeta i Barcelona mu je to ostvarila. Na njega je u proteklih pet godina potrošila 142 milijuna eura bruto, samo kroz plaću, koja mu je zajamčena ugovorom, bez premija i bonusa.

Osim toga, Barcelona je Piqueu dala i “porezni bonus” kako bi mu nadoknadila ono što mu je uzela porezna uprava te je tako Pique dobio još 7.1 milijun eura. Također, kako bi kompenzirala činjenicu da je Pique pristao na smanjenje plaće zbog krize izazvane koronom, klub mu je produžio ugovora do 2024. godine.

U međuvremenu, odnosi kluba i Piquea su zahladili, čemu je pridonijela i njegova aktivnost u vlastitoj firmi. Pique ove sezone dobiva skromnu minutažu, a za to postoji i dobar razlog. Naime, u ugovoru postoji zanimljiva klauzula koja kaže da ako Pique nastupi u manje od 35 posto utakmica u ovoj sezoni, Barcelona ima opciju raskida suradnju s njim.

To će se očito i dogoditi, a španjolski mediji jutros javljaju kako Pique pregovara s Atletico Madridom! Štoviše, do transfera bi trebalo doći već u siječnju, no za sad nije poznato koji iznos će Atletico izdvojiti za iskusnog Španjolca.

Komentari

komentara

« Povratak