VELIKO POJAČANJE: Evo koga je Andy Bara doveo u Kustošiju!

FOTO:

Nogometni klub Kustošija, koji se natječe u 2. Nogometnoj ligi, trećem razredu hrvatskog nogometa, pohvalio se velikom objavom na svojim stranicama.

Naime, novi direktor škole nogometa postao je poznati Krešimir Gojun! To je jedan od prvih poteza Krševana Santinija, čovjeka kojeg je najmoćniji hrvatski menadžer i glavni čovjek kluba Andy Bara doveo na poziciju sportskog direktora početkom ove godine.

“Pojačavamo se na svim pozicijama! Naše novo pojačanje je Krešimir Gojun, vrhunski stručnjak na mjestu direktora škole nogometa, koji je radio u klubovima poput Dinama i Hajduka te u Saudijskoj Arabiji, a sudjelovao i u aktivnostima reprezentativnih selekcija, dok je posljednje tri godine radio kao voditelj Škole nogometa u HNK Zadar!” napisala je Kustošija u svojoj objavi.

Gojun je od 2021. do početka 2024. godine obnašao dužnost voditelja škole u Zadru. U Dinamu je bio u dva navrata. Od 2003. do 2007. godine je s mladim kategorijama triput osvojio prvenstvo Hrvatske. Nakon toga je sjajno radio u Zagrebu pa je dobio novi poziv Dinama.

Tamo je bio od 2011. do 2014. godine, a najveći uspjeh mu je bio taj što je 2012. na Old Traffordu u Manchesteru osvojio 20. izdanje Nike Premier Cupa nakon što je u finalu svladao talijanski Milan. To se smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom za mlađe klupske uzraste.

U Hajduku je od 2016. do 2019. obnašao dužnost šefa škole nogometa, a otkaz je dobio zbog “osobito teške povrede ugovora”. Tada je Hajduk kao službeni razlog naveo da je “gospodin Gojun dopisom predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru HNK Hajduk optužio svojeg nadređenog, sportskog direktora HNK Hajduk, g. Sašu Bjelanovića, da je od njega tražio, između ostaloga, da u svibnju uoči utakmice Hajduk II – Šibenik pomogne NK Šibenik da izbori direktan ulazak u 1. HNL”.

Hajduk je istražio slučaj, a nakon što je utvrdio da nije našao nikakve nepravilnost i da je riječ o lažnoj tvrdnji, otpustio je Gojuna radi “zaštite digniteta Kluba i sportskog direktora g. Bjelanovića”.

Gojun je kasnije u podužem mailu uputio javnost u sve okolnosti slučaja. Na kraju je pala pomirba sa splitskim klubom pa je dobio oko pola traženog novca iz potpisanog ugovora, iako je Hajduk prvotno tvrdio da mu nije dužan ništa isplatiti.

Komentari

komentara

« Povratak