VESELA PRIČA IZ ŠVEDSKE: Kladionice stavile niželigaše u ponudu pa izazvali pravi kaos!

FOTO:

Koronavirus potpuno je paralizirala nogometni svijet, ali to se nemože reći za Bjeloruse, a čini se ni za Šveđane. Naime, švedski niželigaši AFC Eskilustuna i Nashulta GolF postali su popularni diljem svijeta zbog bizarnog razloga, a to su kladionice!

Naime, zbog koronevirusa ponuda u kladionicama postala je nevjerojatno prazna. Mnogi su zato uzeli potpuno očekivanu pauzu dok oni žestoki igrači ipak pronađu snage pa tako na listiće stavljaju nogometne parove iz Bjelorusije ili Nikaragve, Gvatemale i sličnih egzotičnih zemalja. Tu je i famozni stolni tenis koji se redovito igra u dalekoj Rusiji.

No, aktivni su i švedski klubovi. Tamo se igraju prijateljske utakmice pa su se one tako našle u ponudi raznih kladionica. Slučaj iz Švedske je sljedeći. Sedmoligaš Eskilstuna FC i osmoligaš Nashulta GoIF željeli su odigrati prijateljski susret na 90 minuta praktički bez gledatelja, a onda su odjednom na telefone igrača i trenera počeli dolaziti pozivi iz cijelog svijeta.

“Cijeli jučerašnji dan stizali su pozivi našim igračima i osoblju. Kontaktirali su ih preko društvenih mreža, iz cijelog svijeta i poruke su bile uglavnom: ‘Sretno, nadamo se da ćete izgubiti’. Nastao je kaos oko nebitne utakmice”, kazao je predsjednik Eskilstune Bengin Ozeran.

“Odlučili smo otkazati utakmicu zbog sigurnosti igrača. Nikad ne znate što se može dogoditi nakon što su igrače kontaktirali razni ljudi. Čak su kontaktirali trenera u istoj diviziji u kojoj igramo kako bi provjerili kako igramo i kako smo igrali u prošlosti. Ljudi su čak kontaktirali s nekim od naših bivših igrača i pitali o našem startnom sastavu. Bilo je bolesno”, dodaje Ozeran.

Tako su švedski niželigaši preko noći postai popularni diljem svijeta. Inače, treba pohvaliti potez predsjednika Ozerana koji je oduševio tamošnju javnost.

Komentari

komentara

« Povratak