VIDEO: Josip Brekalo zabio prvi gol za Torino!

FOTO:

Nije dugo trebalo da Josip Brekalo postigne prvijenac u dresu talijanskog Torina. Prvi gol u dresu novog kluba pao je jučer na gostovanju kod Venezije.

Torino je vodio od 56. minute, a pogodak je zabio hrvatski reprezentativac. Konačnih 1:1 postavio je Mattia Aramu u 78. minuti susreta. Hrvatski krilni napadač sjajno je ispravio kontranapad Torina, na desetak metara od gola dočekao povratnu loptu i zabio je u gol.

To je poseban, pa i povijesni gol jer Brekalo je prvi zgoditak u Serie A postigao prvim udarcem na gol u natjecanju. Brekalo je u trećem nastupu u talijanskom prvenstvu prvi put pucao i pogodio, a nakon utakmice nahvalili su ga trener Ivan Jurić te Gazzetta dello Sport.

“Jako dobro se snašao posebno zato što nam je nedavno došao, zadnjeg dana prijelaznog roka. Tek su mu 23 godine i može puno napredovati. Danas je zabio gol, koji je protiv Sassuola promašio. Inteligentan je i mlad, zato od njega očekujem puno”, komentirao je trener Torina.

Najčitaniji talijanski list nahvalio je Brekala. U izvještaju s utakmice izdvojen je kao najbolji igrač Torina te je ocijenjen sa 6.5. Kod tradicionalno škrtih Talijana to je jako dobra ocjena. U opisnom dijelu Gazzetta o Brekalovoj igri navodi: “Komarac koji nije prestajao mučiti obranu Venezije. Postigao je gol, ali je i osim toga bio najopasniji igrač Torina.”

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK BREKALA

Komentari

komentara

« Povratak