VIDEO: Pogledajte kako legenda kluba namješta utakmicu Dinama

FOTO:

U prodaji je knjiga Zeko – biografija Velimira Zajeca autora Sanjina Španovića, koji je kroz godinu dana razgovarao s više od 90 sugovornika iz svih razdoblja karijere jedne od najvećih i Dinamovih legendi. Za narudžbu s popustom na knjigu zainteresirani se mogu predbilježiti na stranici www.zajec5.com.

U jednom od ulomaka knjige opisano je i kako je Zajec “namijestio” utakmicu Dinama i Milana. Ipak, samo kao glumac u seriji Smogovci:

“… Tih mjeseci 1989. godine dok je bio tehnički direktor Dinama Velimir Zajec će dobiti i poziv Hrvoja Hitreca koji je pisao novu sezonu legendarne serije Smogovaca. Zajecu je namijenio cameo ulogu na početku epizode u kojoj malog Bonga Vrageca nagovara da uskoči na klupu Dinama u utakmici protiv Milana i pomogne “našim dečkima” jer je Pero Vragec nestao. Pero Vragec je jasno bio trener Dinama nakon što je bio ranije igrač koji je zahvaljujući svom menadžeru ujaku Fleku potpisao za maksimirske plave.

– Jednostavno, tih godina su svi koji su značili nešto u Zagrebu dobivali neku ulogu u Smogovcima. Ranije je to bio Ćiro s bijelim šalom pa neki pjevači, i došao je red na Zajeca kojeg sam stavio u scenarij. Bilo je to logično – kratko će ispričati Hrvoje Hitrec.

Glavni producent Smogovaca, Milivoj Puhlovski, ispričao je da oko tog gostovanja nije bilo nekih anegdota ili posebnih stvari kojih bi se sjećao. Sve je odrađeno u jednom danu, prisjetio se.

– Zajec je došao, snimali smo to zaista u Naselku u jednoj kući, mislim malo duže od pola dana. Imao je jednostavnu rolu, bio je prirodan i lijepo smo se proveli – kratko će Puhlovski.

– Ja sam to tada napravio onako, usput, iz zafrkancije jer su me lijepo pozvali. Iskreno, tada nisam shvaćao veličinu Smogovaca. Tek kasnije su Smogovci postali urbana legenda Zagreba kad su se počeli reprizirati. Danas mi je drago što sam to napravio, bilo je to zanimljivo iskustvo – kaže Zajec….”

Komentari

komentara

« Povratak