VIDEO: Pogledajte kako se poraz Srbije slavio na Kosovu

FOTO:

Srbija je nakon poraza od Švicarske 3:2 ispala sa Svjetskog prvenstva. Momčad Dragana Piksija Stojkovića završila je natjecanje na posljednjem mjestu u skupini G.

Gol za vodstvo Švicaraca zabio je Xherdan Shaqiri, 31-godišnji Albanac rođen u Gnjilanu na Kosovu. Podsjetimo, Shaqiri i Granit Xhaka svojim su golovima izbacili Srbiju sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, nakon čega su srpskim navijačima rukama pokazivali simbol albanskog orla.

Shaqiri, koji je tada novčano kažnjen, sada se suzdržao pa je Srbima na tribinama prstom pokazivao da se stišaju, a potom im je okrenuo leđa i ponosno pokazivao na svoje prezime. Granit Xhaka također je odigrao dobru utakmicu, a u jednom trenutku obračunavao se s cijelom srpskom klupom, psujući majku Piksijevim pričuvama na tečnom albanskom.

U drugom trenutku kamere su uhvatile Piksija kako gol Srbije slavi psujući “majku šiptarsku”. Unatoč svim tenzijama, igrači Srbije na kraju utakmice sportski su čestitali svojim protivnicima, a njihov poraz, odnosno pobjeda Švicarske na albanski pogon žestoko je proslavljena na Kosovu.

Shaqiri je, kao što smo spomenuli, rođen na Kosovu, a otac Granita Xhake, Ragip osamdesetih je završio u jugoslavenskom zatvoru zbog učešća u prosvjedima za kosovsku autonomiju. Nakon toga je s Kosova emigrirao u Basel gdje se rodio njegov sin, sadašnji kapetan Švicarske.

NIJE PRUŽIO RUKU: EVO ŠTO JE KANADSKI IZBORNIK REKAO NAKON VELIKOG PORAZA OD HRVATSKE…

Komentari

komentara

« Povratak