VIDEO: Portugalska ikona i velemajstor danas slavi 48. rođendan!

FOTO:

Portugal kao nogometna sila je tijekom povijesti imao puno sjajnih igrača, od legendarnog Eusebija do Cristiana Ronalda. No, rijetko koji je bio tako dobar kao Manuel Rui Costa, sjajni ofenzivac koji je ostavio duboki trag u svjetskom nogometu.

Ovaj velikan se tijekom karijere isprofilirao kao klasična desetka, svojom elegancijom i pogocima je oduševljavao navijače u Italiji gdje je igrao najbolji nogomet. Čak sedam godina je branio boje Fiorentine gdje uživa status legende, nakon toga je prešao u tada vrlo jaki Milan. U dresu Rossonera je osvojio sve što se uzeti može, prvenstvo, kup, Ligu prvaka te europski Superkup.

Koliko je dobro igra u dva talijanska velikana govori činjenica da je uvršten u Milanovu kuću slavnih dok ga je Fiorentina stavila u najboljih početnih 11 klupske povijesti. Za reprezentaciju Portugala je nastupao 11 godina, skupio je 94 utakmica i zabio 26 pogodaka.

O kvalitetama ovog nogometnog virtuoza rođenog u Amadori najbolje se možete uvjeriti u priloženom videu. Neka ti je sretan rođendan majstore!

Komentari

komentara

« Povratak