VIDEO. Poznati engleski nogometaš priznao da je gej: Spreman sam biti svoj i slobodan

FOTO:

Blackpoolov nogometaš Jack Daniels priznao je da je gej u televizijskom intervjuu za Sky News te tako postao prvi profesionalni nogometaš iz Ujedinjenog Kraljevstva s tim priznanjem. Daily Mail dodaje da je jedini aktivni britanski nogometaš koji je priznao da je homoseksualac i drugi u svijetu koji je to napravio.

Podsjetimo, Australac Josh Cavallo objavio je na Instagramu u listopadu prošle godine da je gej. Lijevi bek australskog Adelaide Uniteda ispričao je svoju priču koju je započeo riječima: “Želim s vama podijeliti nešto osobno. Ja sam nogometaš i ja sam gej.”

Prema vlastitom priznanju Daniels je to napravio da bi “strgnuo stigmu” te dodao da je imao potpunu podršku svojih suigrača i kluba koji se natječe u Championshipu.

“Danima sam razmišljao kako i kada to napraviti i osjećam da je sad pravo vrijeme. Želim da ljudi znaju tko sam pravi ja, neprekidno laganje nije ono što želim raditi. Borio sam se, ali sad osjećam da sam spreman biti svoj i slobodan”, rekao je.

Posljednji britanski profesionalni nogometaš koji se outao bio je Justin Fashanu 1990. godine. Osam godina nakon toga, kao 37-godišnjak, oduzeo si je život.

BOMBA U MAKSIMIRU: DINAMO NAKON DRMIĆA KUPIO OVOG IGRAČA ZA 2,5 MILIJUNA EURA!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak