Više ga nitko ne želi: Nakon Rome, Reala, Intera i Milana karijeru nastavlja u Serie D?!

FOTO: Getty

Jedan od najvećih talenata svoje generacije, Antonio Cassano, prema talijanskim medijima, karijeru nastavlja u Serie D.

Bogata karijera, ali i imidž „zločestog dečka“

Dug je i bogat niz klubova za koje je nastupao Cassano. Karijeru je započeo u Bariju, a sa samo devetnaest godina potpisao je ugovor s velikom Romom. Nakon Rome, dvije je godine proveo u madridskom Realu no zbog loših partija posuđen je Sampdoriji gdje se zadržao do 2011. godine. Potom su uslijedile sezone u Milanu, Interu i Parmi. Od 2015. do siječnja ove godine Cassano je bio član Sampdorije.

Neosporan talent ovog tridesetčetverogodišnjeg Talijana niz je godina padao u sjenu zbog „teške“ osobnosti i „kratkog fitilja“. Često je, u različitim klubovima, bio predmet kritika zbog manjka discipline, a prije svega zbog loše tjelesne spreme. Tehnički vrlo talentiran, Cassano je kroz godine stekao poprilično negativan imidž, pogotovo u talijanskoj javnosti, kako zbog istupa u medijima tako i zbog neprofesionalnog ponašanja na terenu.

Kraj karijere ili…?

Tijekom prošle sezone predsjednik Sampdorije Massimo Ferrero izjavio je kako Cassana ne vidi kao dio prve momčadi nakon čega je Cassano počeo trenirati s mlađim klupskim uzrastima. Kroz to razdoblje, Cassano je navodno odbio nekoliko obećavajućih ponuda. Ipak, krajem siječnja ove godine, Cassano i Sampdoria su sporazumno raskinuli suradnju.

Posljednja informacija vezana za Cassana je da se pridružuje amaterskom klubu Sampierdarenese, iz okolice Genoe. Talijanski mediji prenose i kako Cassano s klubu Sampierdarenese planira ostati do kraja ove sezone nakon čega se nada vratiti u Serie A.

Već ljetni prelazni rok pokazat će je li ovo definitivan kraj za Cassana ili temperamentni Talijan ima još snage za dostojan završetak karijere.

Komentari

komentara

« Povratak