VIŠE OD RAZMAŽENE NOGOMETNE ZVIJEZDE: Unitedov igrač će dobiti odlikovanje kraljice Elizabete!

FOTO:

Neki nogometaši žive bez brige i pameti, uživajući u svom luksuzu, nesvjesni socijalnih nejednakosti. Ipak, ima i onih koji su svoj ugled i zvjezdani status odlučili iskoristiti za vrlo plemenite svrhe.

Rashford protiv socijalnih nejednakosti

Mlada zvijezda Manchester Uniteda, Marcus Rashforda u petak je odlikovana Redom Britanskog carstva. Odlikovanje je to koje je britanska kraljica Elizabeta II. odlučila dodijeliti Rashfordu za humanitarni rad, odnosno za njegovu gorljivu borbu protiv siromaštva.

Naime, 22-godišnji Rashford je pokrenuo kampanju pomoću koje je prisilio vladu premijera Borisa Johnsona da produljiti program osiguravanja besplatnih obroka djeci iz siromašnih obitelji. Drugim riječima, takva su djeca prvotno trebala ostati bez toplog obroka tijekom karantene i ljeta kad škole ne rade. Ipak, gorljivo zalaganje Rashforda te njegovi javni istupi, prisilili su vladajuće da financiraju hranu tijekom cijele godine.

Osim toga, Rashford je inicirao okupljanje nekoliko velikih britanskih proizvođača hrane i maloprodajnih lanaca s ciljem suzbijanja problema siromaštva u UK. Tako poduzeća Aldi, Asda, Co-op, Deliveroo, FareShare, Food Foundation, Iceland, Kellogg’s, Lidl, Sainsbury’s, Tesco i Waitrose zajedno tvore tzv. „Child Food Poverty Task Force“. Drugim riječima spomenuta poduzeća i Rashford su oformili svojevrsni tim za suzbijanje siromaštva djece. Ova poduzeća imaju za zadatak koristiti svoje marketinške kanale i platforme za osvješćivanje javnosti o ovom gorućem problemu.

Komentari

komentara

« Povratak