VODEĆI KANDIDAT: Ivan Jurić preuzima ugledni europski klub!?

FOTO:

48-godišnji hrvatski trener, Ivan Jurić, ove nedjelje posljednji put će voditi Torino. U gostima idu kod Atalante, a uz eventualnu pobjedu mogli bi skočiti na osmo mjesto ako se poklope ostali rezultati u posljednjem kolu.

A nakon toga mogao bi se naći u novoj ligi što se tiče trenerske karijere. Naime, danas se španjolskom listu Estadio Deportivo pojavila informacija da je Jurić jedan od vodećih kandidata za preuzimanje Seville. Navode da su kandidati za klupu Jagoba Arrasate (46) iz Osasune, Francisco Javier Garcia Pimienta (49) iz Las Palmasa i Jurić.

Španjolski klub jedva čeka da završi sezona u kojoj kolo prije kraja drže 13. mjesto što im je najlošiji rezultat još od sezone 1999./2000. kada su ispali iz lige.

Trenutni trener Seville Quique Sanchez Flores (59) je prije tri dana objavio da odlazi iz kluba na kraju sezone pa su Španjolci krenuli u potragu za njegovim nasljednikom. Jurićevo ime se ne spominje slučajno. Osim što iza sebe ima odličan trenerski rad u Mantovi, Crotoneu, Genoi, Veroni i Torinu, on je bio igrač Seville od 1997. do 2000. godine.

“Tijekom igračkih dana je bio drag navijačima Seville zbog požrtvovnosti na terenu”, naveo je Estadio Deportivo što ne iznenađuje nikoga tko ga je gledao tijekom igračke karijere. U španjolski klub je došao iz Hajduka, a upisao je ukupno 65 nastupa prije nego je otišao prvo na posudbu u Albacete, a potom u talijanski Crotone gdje je ostavio najveći igrački trag upisavši 162 nastupa.

Inače, za Jurića postoji golemi interes iz Francuske te Engleske, a također ga se dovodi u kontekst preuzimanja Hajduka.

Komentari

komentara

« Povratak