VRAĆA SE SUPERLIGA!? Ključna sudska odluka bit će u četvrtak!

FOTO:

Superliga nije mrtva, bar ne dok Vrhovni sud Europske unije ne donese presudu u četvrtak, 21. prosinca, prenosi Index.hr.

UEFA i osnivači Superlige na sudu se spore oko legitimiteta natjecanja koje je izazvalo skandal sredinom 2021. godine. Osnivači Superlige čelnici su moćnih europskih klubova Real Madrida, Barcelone i Juventusa i UEFA-u su tužili za sukob interesa.

Također, oni tvrde da UEFA i FIFA imaju ilegalan monopol na organizaciju svih nogometnih natjecanja. Kako javlja španjolski list Mundo Deportivo, projekt Superlige još je živ i može dobiti novi uzlet nakon odluke Vrhovnog suda. Barcelona i Real tako mogu dobiti po milijardu eura sudske odštete. Nemjerljivo je koliko bi to značilo, pogotovo za Barcelonu, koja je već par godina u financijskoj gabuli.

Superliga je zamišljena kao natjecanje najjačih nogometnih klubova u Europi. Prilikom osnivanja kontaktirano je navodno oko 60 klubova koji su mogli u njoj sudjelovati. No u ligi, bar u prvom rangu, natjecalo bi se njih dvadesetak.

Projekt Superlige brzo je utišan žestokom reakcijom UEFA-e, koja je zaprijetila sankcijama. Prosvjedovali su i navijači, kojima je bilo nepojmljivo da postoji neovisna liga u kojoj klubovi ne mogu ispasti niti mogu u nju ući.

Komentari

komentara

« Povratak