VRAĆAJU SE RONALDINHO, KAKA, HENRY, TOTTI: Evo kada počinje Svjetsko prvenstvo za veterane!

FOTO:

U lipnju ove godine u Engleskoj će se održati prvo Svjetsko nogometno prvenstvo za igrače starije od 35 godina na kojem će nastupiti ekipe iz osam bivših svjetskih prvaka.

Na turniru bi trebale nastupiti reprezentacije Argentine, Brazila, Francuske, Njemačke, Italije, Urugvaja, Engleske i Španjolske, objavio je Daily Mail.

Natjecanje organizira Elite Players Group (EPG) – skupina vrhunskih bivših nogometaša i sportskih biznismena koji su udružili snage prošle godine i bit će poznato kao EPG Cup.

Pravo sudjelovanja na turniru imat će igrači s 35 ili više godina koji su igrali za reprezentaciju svoje zemlje ili su nastupili 100 puta u prvoj ligi. Utakmice bi trajale 70 minuta, igralo bi se 11 protiv 11 s “letećim izmjenama”, a ekipe bi se sastojale od 18 igrača.

Poznati su i datumi susreta. Četvrtfinale je na rasporedu 4. i 5. lipnja, oba polufinala 8. lipnja, a finale 11. lipnja. Organizatori su namjerno odabrali razdoblje između finala Lige prvaka 1. lipnja i početka EURO-a 14. lipnja.

Za sada je poznato da će domaćina Englesku predvoditi Steve McManaman, Michael Owen, Frank Lampard i Robbie Fowler, kod Argentinaca su za sada poznati Esteban Cambiasso, Hernan Crespo i Pablo Zabaleta.

Za Brazil bi trebali nastupiti Kaka, Ronaldinho i Rivaldo, a Francusku će predvoditi Christian Karembeu, Thierry Henry i Marcel Desailly. Njemačke boje branit će Kevin Kuranyi, Mesut Ozil i Sami Khedira, a talijanske Marco Materazzi, Fabio Cannavaro i Francesco Totti.

Kod Španjolaca već su potvrdili nastup Michel Salgado, David Villa i Carles Puyol, a kod Urugvajaca Diego Lugano i Diego Forlan.

Komentari

komentara

« Povratak