XAVI JE POSTAO BIVŠI: Barcelona uz novog trenera dovodi i poznatog Hrvata!

FOTO:

Ranije danas Barcelona je objavila kako je uručen otkaz treneru Xaviju. Punim imenom Xavier Hernández Creus tako je okončao svoju trenersku epizodu u katalonskom divu.

Xavi je ranije tijekom godine objavio kako će napustiti klub na kraju sezone, ali potom je došlo do preokreta. Međutim, onda se dogodio novi neočekivani zaokret jer je Xavi otvoreno izašao među novinare s pesimističnim izjavama kako se Barcelona ne može boriti s Real Madridom. Na kraju mu je to i presudilo.

A nasljednik je već spreman. Novi trener Barcelone trebao bi postati Hansi Flick. Španjolski mediji izvještavaju da je postigao dogovor s katalonskim klubom, a već je krenuo i u slaganje stručnog stožera. Njemački novinar Florian Plettenberg tvrdi da će u Flickovom stožeru u Barceloni biti i Hrvat.

Radi se o Toniju Tapaloviću, koji je dugih 12 godina bio trener vratara u Bayernu pa je tako već surađivao s Flickom. Tapalović je poznat po sjajnom radu i odnosu s Manuelom Neuerom. Uz Tapalovića, Flick će u Barcelonu dovesti i Marcusa Sorga, koji mu je bio pomoćnik u njemačkoj reprezentaciji. Svi oni potpisat će dvogodišnji ugovor.

Tapalović je tijekom svoje vratarske karijere najdulje bio u Schalkeu, gdje je bio u ulozi rezervnog vratara, a branio je za drugu momčad. Ondje je i upoznao Manuela Neuera, uz kojeg je 2011. stigao u Bayern. Otkaz u Bayernu dobio je početkom 2023. godine, a kao razlog je navedeno da se nije slagao oko načina rada s ostatkom stožera Juliana Nagelsmanna.

Komentari

komentara

« Povratak