ZA NAJEŽITI SE: Doktor Nemec otkrio kroz kakvu muku je prolazio ključni reprezentativac!

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Ove se godine nakon 23 ljeta rada u pogonu hrvatske nogometne reprezentacije umirovio riječki liječnik, doktor Boris Nemec. Već su mu 74 godine, a može se pohvaliti brojnim dosezima i u struci, ali i na sportskim terenima.

Od prvog velikog natjecanja za Vatrene, Europskog prvenstva u Engleskoj 1996. bio je s njima po cijelom svijetu. Naravno da je onda jedan od pozvanijih komentirati rusko srebro. čiju ćemo prvu godišnjicu proslaviti kroz desetak dana.

“Ma mene nakon Francuske ’98 ništa nije moglo šokirati, znao sam da je Hrvatska reprezentacija koja može do vrha. Pa u Parizu nas je samo manjak sreće, onaj ludi dan Liliana Thurama, spriječio da uđemo u finale. U Rusiji smo, pak, imali i barem malo tog faktora sreće, npr. u osmini finala s Dancima”, kaže dr. Nemec u razgovoru za 24 sata.

Posebno ga je impresionirala pobjeda protiv Argentine od 3:0 u drugom kolu grupne faze.

“Pa ljudi, mi smo 3-0 pomeli Argentinu sa Messijem! A prije utakmice se naglasak nije stavljao na to da igramo protiv dvostrukih svjetskih prvaka i možda najboljeg igrača svih vremena nego na to da mi imamo igrača kojem je pobijediti Messsija: navika! Izbornik Dalić je razgovarao sa Modrićem koji je Messija pobjeđivao s Realom i s Rakitićem koji u Barceloni godinama dijeli svlačionicu s Messijem. Rezultat: 3-0 za Hrvatsku, a Messi nevidiljiv! I onda normalno da dalje ideš ne razmišljajući u čemu je netko bolji od tebe nego u čemu si ti bolji od protivnika. To je ta pozitiva.”

Otkrio je dr. Nemec da je Šime Vrsaljko bio pod konstantnim bolovima shrvan ozljedom. Ali, stisnuo bi zube svaki put kad je trebalo.

“Pa Vrsaljka smo zbog ozljede koljene morali iznova osposobljavati za svaku utakmicu! Živio je s bolovima, ali kad bi došle vijesti i reakcije iz Hrvatske, ta radost koju se donosilo ljudima u domovini, stisnuo bi zube i iz dana u dan prolazio kroz bol da bi opet mogao igrati.”

TKO JE SPREMIO 100 MILIJUNA EURA ZA OLMA? DINAMOVAC PREKRASNO ZABIO U FINALU EUROPSKOG PRVENSTVA!

NAJVEĆI TRANSFER SVIH VREMENA: Poznat je novi klub Mbappea!

Komentari

komentara

« Povratak