ZA POVIJESNE KNJIGE: Bivši Dinamovac i japanska legenda ima 52 godine i novi ugovor!

FOTO: Siniša Hančić/PIXSELL

Malo koji igrač će uspjeti stići ikonskog japanskog napadača Kazuyoshija Miuru. Naime, ovaj igrač je zagazio u 52. godinu života ali i dalje ne pomišlja na nogometnu mirovinu. Već odavno je poznat kao najstariji profesionalni igrač na svijetu, nedavno je potpisao novi ugovor.

Riječ je o japanskom drugoligašu FC Yokohami gdje igra već duže vrijeme, stigao je kao 38-godišnjak i pisalo se da mu je to zadnji ugovor u karijeri. No, svi su se grdno prevarili pa Miura prkosi svim zakonima fizike te dan danas trči zelenim travnjacima.

Za nacionalnu selekciju Japana igrao je u 89 navrata, zadnji puta dres je obukao već davne 2000. godine. Poznat je po nadimku Kralj Kazu, 1993. godine je dobio nagradu za najboljeg azijskog nogometaša, put profesionalca je počeo 1986. u brazilskom Santosu čija je legenda ponajbolji nogometaš u povijesti, Pele.

U zagrebački Dinamo stigao je 1999. godine ali nije uspio ostaviti dublji trag te je imao samo 12 nastupa. Već 14 godina u nizu nastupa za Yokohamu, navodno je tražio dugoročniji ugovor ali mu je ipak produžen za samo jednu godinu. Okušao se u futsalu te nastupio šest puta za futsal ekipu svog Japana.

JE LI U PRAVU? MARIO PAŠALIĆ DAO ZANIMLJIVU IZJAVU UOČI DVOBOJA PROTIV DINAMA

OVO SE TEŠKO ODBIJA: DINAMO PRIMIO PONUDU TEŠKU 15 MILIJUNA EURA ZA VEZNJAKA!

Komentari

komentara

« Povratak