ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE: Evo koliko godina zatvora mogu dobiti navijači u Kataru zbog seksa

FOTO:

Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo je još točno pet mjeseci. Turnir počinje u ponedjeljak, 21. studenoga, a u 13 sati po hrvatskom vremenu otvaraju ga Nizozemska i Senegal. Hrvatska će prvu utakmicu odigrati dva dana kasnije, također u 13 sati protiv Maroka, a u skupini su još Belgija i Kanada.

U prva dva kruga prodaje ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije prodano je tek 20-ak posto karata. Interes navijača iz Hrvatske nije prevelik što zbog činjenice da se igra po zimi, zbog vrlo skupog smještaja, hrane i puta te i zbog činjenice da Katar nije baš najslobodnija zemlja.

Iako se najavljivalo da će Katar zažmiriti na svoja stroga pravila ponašanja tijekom Svjetskog prvenstva, informacije iz te zemlje govore da neće biti tako. Engleski Daily Star se pozvao na izvor iz tamošnje policije koji tvrdi da će kazne za prekršitelje biti vrlo visoke. Tako se do sedam godina zatvora može dobiti za seks izvan bračne zajednice, a i Fifa je upozorila da pravila vrijede za sve.

“Seks je praktički zabranjen svima osim supružnicima. U Kataru neće biti seksa za jednu noć, a neće biti ni tulumarenja. Svi će morati misliti na pravila ako ne žele završiti u zatvoru na duže vrijeme”, kaže izvor Daily Stara.

Osim toga, ranije je već objavljeno da posjedovanje bilo kakve droge u Kataru može značiti i smrtnu kaznu. Navijači mogu biti kažnjeni i zbog ljubljenja u javnosti, a sedam godina zatvora može se dobiti i za homoseksualnost koja je u toj zemlji zabranjena.

BOMBA EKSPLODIRALA U SPLITU: HAJDUK DOVEO BIVŠEG IGRAČA DINAMA!

Komentari

komentara

« Povratak