ZABORAVITE NA SUPERLIGU: Napolijev gazda organizira natjecanje vrijedno 10 milijardi eura!

FOTO:

Napolijev predsjednik, Aurelio De Laurentiis, otkrio je kako planira pokrenuti klupsko natjecanje, idejno slično propaloj Superligi.

Milijarde su u pitanju!

Aurelio De Laurentiis najavio je kako planira pokrenuti projekt klupskog natjecanja vrijednog deset milijardi eura. Po uzoru na propalu  Superligu, ovo bi natjecanje klubovima navodno donosilo više novca.

„Liga prvaka i Europa liga ne donose dovoljno prihoda klubova da opravdaju nastupe u natjecanjima. Da bi bio konkurentan potrebno je puno više igrača vrhunskog nivoa. To znači da moraš trošiti puno.”, rekao De Laurentiis za Daily Mail pa nastavio:

„Klubovi trebaju razgovarati međusobno kako bi stvorili moderniji i profitabilniji turnir za sve klubove. Trebamo smanjiti broj utakmica tako što ćemo smanjiti broj liga u cijeloj Europi. Treba kreirati europsko natjecanje s demokratskim sustavom ulaska koji je baziran na plasmanu ekipa u nacionalnim prvenstvima. Već sam ispitao projekt koji može donijeti deset milijardi eura. Potrebno je imati želju i neovisnost.”

Zanimljivo, predsjednik Napolija je u početku bio protiv osnivanja Superlige…

Komentari

komentara

« Povratak