Zagrepčanin nije znao najbolji plasman Vatrenih na FIFA-inoj ljestvici. Znate li vi?

FOTO:

Sinoćnju emisiju kviza Tko želi biti Milijunaš? otvorio je profesor geografije Tomislav Štancl iz Zagreba koji je u prošlotjednoj  emisiji osvojio 1000 kuna. Nije znao odgovor za prelazak drugog praga te je odustao i napustio natjecanje sa 16.000 kuna.

Pitanje je glasilo: “Koji je najbolji plasman Vatrenih na FIFA-inoj ljestvici?” Ponuđeni odgovori bili su A) 1. mjesto, B) 2. mjesto, C) 3. mjesto, D) 4. mjesto.

Tomislav je rekao da to nije njegova domena i njegova zona interesa. Odustao je i napustio natjecanje s osvojenih 16.000 kuna. Da je odgovarao, rekao bi 3. mjesto i to bi bio točan odgovor.

Potom je na mjesto Tomislava sjeo Vladimir Dadić iz Splita. Zapeo je na 10. pitanju koje je glasilo: “Što su ‘mrtve duše’ koje Gogoljev Čičikov beskrupulozno skuplja?” Ponuđeni odgovori bili su: preminuli bjelogardijci, preminuli boljševici, preminuli kmetovi ili preminuli boljari.

Nije znao odgovor pa je odlučio upitati znalce. Nitko nije dignuo ruku, ali je Josip odlučio preuzeti odgovornost i rekao da misli da je točan odgovor preminuli kmetovi. Savjetovao je da odgovor uzme s rezervom jer doista nije siguran. Vladimir je zatim upotrijebio i džokera “zovi”. Nažalost, on nije znao odgovor.

 

Komentari

komentara

« Povratak