Zahvaljujući Gerardu Piqueu, Barcelona je uspjela registrirati nova pojačanja!

FOTO:

Dan uoči otvaranja nove sezone, za navijače Barcelone, konačno dolaze dobre vijesti. Katalonski je klub uspio registrirati tri igrača.

Barcin heroj

Gerard Pique postao je pravi heroj Barcelone. Zahvaljujući njegovoj nesebičnosti, odnosno pristanku na drastično smanjenje plaće, katalonski klub je uspio registrirati tri igrača.

Podsjetimo, Barcelona se nalazi u vrlo teškoj financijskoj situaciji. Odlazak Lea Messija i rezanje plaća donekle su olakšali situaciju i Barca sada konačno posluje u okvirima tzv. salary capa La lige.

Ovo je današnje priopćenje katalonskog kluba:

„Registrirali smo Memphisa Depaya, Erica Garciju i Reya Manaja. To smo uspjeli zahvaljujući dogovoru s Gerardom Piqueom. Zamjenik kapetana Barcelone pristao je na značajno smanjenje plaće. Trener Ronald Koeman sada na raspolaganju ima sve igrače za nedjeljnu utakmicu prvog kola.

Nastavljamo pregovore sa Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom, kako bismo i s ovom dvojicom kapetana postigli dogovor o prilagodbi njihovih plaća situaciji u kojoj se klub trenutno nalazi. U tom pogledu moramo naglasiti da su oba igrača potpuno spremna na ustupke.

Podsjećamo, Barcelona je tijekom ljeta prodala niz igrača prve momčadi kako bi one na koje klub računa mogla registrirati za početak nove sezone: Jean-Clair Todibo je za 8 milijuna eura prodan Nici. Junior Firpo otišao je u Leeds United za 15 milijuna eura. Trincao je prodan Wolverhampton Wanderersima za 6 milijuna eura.

Carles Alena je otišao u Getafe za 5 milijuna eura, a Konrad de la Fuente prodan je Olympique Marseilleu za 3.5 milijuna eura. Za ova dva igrača klub je na ime odštete dobio po pola od spomenutih iznosa jer ima opciju njihovog otkupa.

Matheusu Fernandesu je raskinut ugovor.”

Komentari

komentara

« Povratak