ZAMALO IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Mladi nogometaš udario glavom u betonski zid u Trećoj HNL

FOTO:

Uznemirujuća i potresna scena viđena je u Opuzenu na utakmici Treće lige jug između Neretvanca iz Opuzena i sinjskog Junaka.

U 65. minuti meča petog kola (0:0) s čak 11 žutih i dva crvena kartona prilikom borbe za loptu domaćeg igrača Filipa Pandže (18) i gostujućeg Daoude, nogometaš Neretvanca udario je glavom u zid uz travnjak i ostao ležati na terenu.

Uslijedilo je pružanje pomoći unesrećenom, zbog čega je došlo do prekida od 15-ak minuta. Srećom, mladi Pandža nakon toga se digao te s glavom u zavojima otišao na hitnu pomoć, a utakmica je nastavljena.

Na stadionu u Opuzenu je betonski zid opasan po život i zdravlje igrača preblizu terenu, a sve nas je to podsjetilo na najveću tragediju u hrvatskom nogometu, koja očito neke nije naučila ni pameti, a niti im otvorila oči da se neke stvari više ne ponavljaju…

Naravno da su odmah svima koji su ovo vidjeli na pamet pale tragične scene s Hrvojem Ćustićem, koji je 2008. na utakmici prve lige između Zadra i Cibalije također nakon duela udario glavom u zid te od posljedica toga umro u 24. godini. Betonski zid ne smije biti uz teren upravo jer može doći do ovakvih nemilih scena. Hvala dragom Bogu što se ponovno nije dogodila tragedija.

“Jasno je da je niželigaški nogomet začetak svega i da je užitak igrati i gledati niželigaški nogomet, jasno je i da su financije gotovo nikakve u tim rangovima natjecanja i da većina klubova nažalost mora dva puta gledati u kasicu, no životi svih uključenih moraju UVIJEK biti na prvom mjestu i ovakvim igralištima gdje su betonski zidovi na metar-dva od linije terena što prije treba ukinutu sve moguće dozvole, a ovo danas je bila čista sreća da se nije dogodilo ništa gore po život mladog igrača i pomolimo se da tako ostane. Hrvoje Ćustić je svima u mislima i daj Bože da se više nikada ne ponovi ništa slično”, stoji u objavi Prve hrvatske nogometne lige na Instagramu.

Komentari

komentara

« Povratak