ZANIMLJIV IZBOR: Istra 1961 za novog sportskog direktora dovela nekoć važnu kariku Hajduka!

FOTO:

Istra 1961 će uoči nove sezone napraviti nekoliko kadrovskih promjena, a Sportske novosti ekskluzivno doznaju kako je poznat novi sportski direktor.

Saša Bjelanović novi je sportski direktor Istre 1961! Kako doznaju SN iz pouzdanih izvora Bjelanović je u srijedu i četvrtak boravio u Vitoriji na poziv Joseana Querejeta i njegova sina Haritza, inače člana Upravnog odbora Istre.

Upravo je Haritz Querejeta predložio bivšeg sportskog direktora i šefa skauta Hajduka. Nakon što su razgovarali o projektu Istra 1961 i saslušali ideje Bjelanovića, Josean Querejeta je donio odluku da mu pruži povjerenje.

Bivši čelnik Hajduka će potpisati trogodišnji ugovor, u kojem bi Bjelanović trebao posložiti sportsku-stručnu strukturu kluba te nastaviti zacrtanu politiku Baska. Ona je fokusirana na razvoju i afirmaciji mladih igrača, prije svega iz lokalnog okruženja a istodobno sa doselekcijom nadarenih igrača iz ostatka Hrvatske i zemalja u okruženju.

Bjelanović slovi kao poznavatelj tržišta jer je od 2016.godine bio šef skauta u Hajduku i pomoćnik sportskog direktora (Branco), da bi potom i sam postao SD (godinu i pol).

Otišao je sa Poljuda u studenom 2019.. Prošle godine postao je skaut Atalante, gdje je nekoć igrao, ali se nedavno u Bergamu promijenila struktura vlasnika (došli Amerikanci). Direktor koji ga je angažirao otišao je u Bolognu, a novi koji će ga zamijeniti formirati će svoj team skauta…

Saša Bjelanović je godinu dana svoje duge profesionalne karijere proveo u Puli. Bio je članom NK Istre u proljetnom dijelu sezone 1999/2000, kao posuđeni igrač Dinama. Ostavio je vrlo dobar dojam. Ispadanjem Istre iz prve lige Dinamo ga je usmjerio u Varteks, klub koji ga je dvije godine potom prodao u Como za 2,5 milijuna eura.

Do zaključenja karijere 2015.godine igrao je u desetak talijanskih prvoligaša i drugoligaša, a imao je i sezonu u rumunjskom Cluju…

BOMBA OD TRANSFERA: LOVRO MAJER RADI TRANSFER KARIJERE?

Komentari

komentara

« Povratak