ZANIMLJIV PLAN: Evo koji klub će postati Dinamova filijala!

FOTO:

Dobro je poznato kako će u hrvatskom nogometu doći do promjena na kraju ove sezone. Naime, 1.HNL će se zvati ‘Elitna liga’, 2.HNL bi trebala postati Prva liga, a stvara se i jedinstvena treća liga.

A nestaju i druge momčadi nekih naših klubova. Hajduk i Rijeka već neko vrijeme nemaju svoje druge momčadi, od iduće sezone neće imati ni Osijek, a kako stvari stoje, ni Dinamo. Iako u zagrebačkom klubu još uvijek nisu odlučili što će napraviti s drugom momčadi, Sportske novosti pišu kako je izgledno da će je Dinamo raspustiti i tražiti drugo rješenje za razvoj mladih igrača.

S obzirom na to da odnos između Dinama i Lokomotive više nije kao nekada, SN spominju Inter Zaprešić kao novu-staru filijalu zagrebačkog kluba.

Inter iz Zaprešića je manje u 90-tima, a više početkom 2000-tih bio iznimno zahvalna Dinamova ‘filijala’. U Divu iz predgrađa nogometno su se afirmirali Eduardo Da Silva, Luka Modrić, Vedran Čorluka, Dejan Lovren, Hrvoje Čale… igrači na kojima je Dinamo zaradio preko 60 milijuna eura.

A pitanje je bi došli do te cifre da sadašnji i bivši hrvatski reprezentativci nisu odradili dionicu svoje karijere u zaprešićkom Interu…

Komentari

komentara

« Povratak