ZANIMLJIVA PRIČA IZ NJEMAČKE: Ovaj nogometaš je u godinu dana promijenio tri reprezentacije

FOTO:

Nije novost da mladi nogometaši prije prvog nastupa za seniorsku reprezentaciju promijene mladu reprezentaciju za koju nastupaju, ali ne viđa se svaki dan da ih netko promijeni čak tri i to samo u godinu dana.

Upravo to uspjelo je mladom nogometašu Borussije Monchengladbach Shabanu Zankuu. Zanku je 2004. godine rođen u Njemačkoj, ali je porijeklom iz Kirčova u Makedoniji.

No, Zanku je reprezentativnu karijeru započeo u U-18 reprezentaciji Kosova u koju je bio pozvan, ali nije nastupio, da bi ranije ove godine zaigrao za albansku U-18 reprezentaciju. Konačno, prije četiri dana debitirao je za U-19 reprezentaciju Makedonije i u pobjedi 3:2 protiv Cipra zabio i gol iz slobodnog udarca.

“Svugdje mi je bilo lijepo, ali igrati za Makedoniju mi je najdraže, ipak sam ja iz Kirčova. Kad su me pozvali Kosovo i Albanija, bio sam sretan, ali Makedonija je za mene nešto posebno”, poručio je nakon što je njegova neobična priča završila u medijima.

Ako poželi, odnosno ako za to ima uvjete, Zanku kao i svi drugi mladi nogometaši može promijeniti koliko god želi mladih reprezentacija. Za to nema ograničenja iako je jasno da Zanku spada među rekordere po broju različitih reprezentacija u koje je bio pozvan. Seniorsku reprezentaciju nogometaši mogu imati samo jednu, prenosi Index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak