ZANIMLJIVA STATISTIKA: U prvih 12 kola HNL-a najviše sudačkih grešaka bilo je u korist Hajduka!

FOTO:

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza objavila je kako je Varaždin oštećen u utakmici protiv Hajduka.

Statistika ne laže

Nakon 12. je kola, Sudačka komisija HNS-a, objavila je kako je Varaždin oštećen na utakmici u kojoj je slavio Hajduk. Na svojim su stranicama objavili da je Hajduk trebao u 40. minuti ostati s igračem manje.

„Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XII (Gruba igra). Incident u kojem igrač Hajduka visokim intenzitetom, nekontroliranom brzinom otvorenim đonom starta na nogu suparnika, smjernicama PNI-e smatra se prekršajem “grube igre” obavezno disciplinski kažnjivim isključenjem. Razmatrajući da je igrač Hajduka jasno ugrozio sigurnost suparnika, KNS-HNS-a očekuje obaveznu VAR intervenciju i donošenje ispravne odluke isključenja“, objavila je komisija.

Ovaj se slučaj odnosi na veznjaka Hajduka Marca Fossatija, koji je u toj 40. minuti napravio grub prekršaj. No to nije sve, tijekom te utakmice suci su donijeli i još poneku kontroverznu odluku. Upitno je i jesu li Awaziem i Livaja trebali dočekati kraj utakmice. Da stvar bude bolje, upravo je Awaziem zabio pobjednički gol duboko u sudačkoj nadoknadi.

Ako se analizira svih dvanaest kola, pogrešne sudačke odluke najviše su puta išle u korist Hajduka. Primjerice, u 11. je kolu u utakmici protiv Rijeke Hajduk već u 21. minuti trebao ostati s igračem manje. Awaziem je zbog “očiglednog držanja protivnika trebao dobiti drugi žuti karton”.

Trebao je Awaziem dobiti crveni i u prvoj utakmici protiv Rijeke. Pri rezultatu 0:0 na Poljudu protiv Rijeke junak iz kasnijih kola Awaziem zaradio je žuti karton u 45. minuti. Već u nadoknadi se našao u novoj situaciji u kojoj je trebao dobiti i drugi žuti karton.

Ukupno, prema procjeni sudačke komisije, Hajduk je u 11 odigranih utakmica u ovom prvenstvu trebao dobiti najmanje tri dodatna crvena kartona.

Komentari

komentara

« Povratak