ZAPAMTITE OVO IME: Supertalentirani mladić izabrao Hrvatsku!

FOTO:

Jesmo li dobili novog Ivana Rakitića? Mnogi će se to pitati nakon što pročitaju ovaj tekst. Naime, Sportske novosti ekskluzivno pišu kako je Hrvatska dobila novog reprezentativca!

On je 17-godišnji Oliver Lukić koji je rođen u Beču, Austriji. Mladić je dobio odobrenje FIFA-e da Austriju zamijeni Hrvatskom, te ga je izbornik Siniša Oreščanin pozvao na akciju U-19 reprezentacije. Lukić je nedavno bio u sjedištu HNS-a zajedno s ocem Valentinom i mentorom Draženom Bobanom, primili su ih čelnici Saveza predvođeni Marijanom Kustićem.

Izrazio je nakanu i ambiciju da zaigra za Hrvatsku, što nije nikakva novost jer u izjavi za SN ranije je poručio: – Želim igrati za Hrvatsku, čekam poziv.

Poslali su zahtjev u Zürich koji je povoljno riješen, jer otac Valentin ima hrvatsko državljanstvo. Lukića se smatra, o tome su pisali mnogi mediji, jednim od najvećih talenata u njegovom uzrastu u svijetu. The Guardian ga je uvrstio u TOP 60. Rođen je 22. rujna 2006., igrač je RB Salzburga, nastupa za Liefering u 2. austrijskoj ligi, te je nosio dres RB-a u LP mladih. Veznjak je visok 188 cm, po podatku s početka sezone, čiji je nogometni otac Nikica Pavlek, koji ga je otkrio i lansirao da bi igrao za bečku Austriju i od 2022. je u RB Salzburgu. Imao je 13 utakmica za austrijske vrste od U-16 do U-18. Tako i lani protiv Hrvatske u Čakovcu kad je u 2:2 upisao dvije asistencije.

Po poziciji je “osmica”, uzor mu je Modrić, a s njim je individualno radio i Branko Strupar. Nikica Pavlek, nekadašnji HNL igrač koji u Beču ima svoju školu, kazao je za SN:

– Oliver je sretan, jedva čeka prvi nastup. On je moj klinac, ja sam s tatom veliki prijatelj. Čim je vijesti objavljena u Austriji mediji su ga počeli napadati, prozivaju ga da se iseli iz Salzburga, ali hladan je kao špricer. Austrijski savez mu je sve dao, a skauti koji rade za HNS, moram reći, nisu ga baš prepoznali. Za mene je on najbolji igrač kojeg sam u posljednjih 20 godina vidio u Austriji. Bolji je od Sučića i svih, ali mora se dokazati i to potvrditi. Ima nešto što dugo nisam vidio. On je kao zagrebački mangup s asfalta. Kombinacija je Bobana i Prosinečkog. Od Zvone ima kuražnost i bezobraštinu, a od Robija mekoću. I Zvone se brine o malome… Obožava Hrvatsku, a veliki je dinamovac.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak