ZAPAMTITE OVO IME: Za AC Milan debitirao 15-godišnje čudo od djeteta!

FOTO:

Talijanski velikan AC Milan slavio je u sklopu 13. kola talijanske Serie A protiv Fiorentine 1:0. Jedini pogodak postigao je Theo Hernandez iz jedanaesterca, a nakon utakmice samo se priča o klincu koji ima 15 godina. On je Francesco Camarda!

Dvoboj će ostati zapamćen  po ulasku u igru tek 15-godišnjeg Francesca Camarde u dresu Milana koji je tako postao najmlađi igrač u povijesti Serie A. Camarda je debitirao s 15 godina, osam mjeseci i 15 dana.

Mladi Camarda pretekao je Wisdoma Ameya, nogometaša Bologne, koji je u svibnju 2022. godine debitirao u dobi od 15 godina, devet mjeseci i jednog dana, a najmlađi Milanov igrač do sada bio je Gianluigi Donnarumma (16 godina i osam mjeseci).

Debi “novog Zlatana Ibrahimovića”, kako mu tepaju pojedini mediji na Čizmi, gledala je i njegova obitelj sa stadiona San Siro. Majka Federica, otac Manuel i ujak Luca svjedočili su trenutku povijesti.

Inače, Camarda je jedan od najboljih strijelaca Milanovih mlađih kategorija u povijesti. Statistika kakvu ima on, vjerojatno nije imao niti jedan nogometaš ikada. A ona neslužbeno kaže da je do 14 godina zabio preko 500 golova. U Milanovoj Primaveri, juniorskoj momčadi, u 13 nastupa ove sezone dao je sedam golova i dva puta asistirao.

Komentari

komentara

« Povratak