ZAR JE TO BOLJE OD HAJDUKA? Nećete vjerovati za koga je potpisao David Čolina!

FOTO:

Prije točno godinu dana član mlade hrvatske reprezentacije, David Čolina, ostvario je odličan transfer kada je iz Hajduka prešao u njemački Augsburg za 650 tisuća eura. No, za prvu momčad upisao je svega osam nastupa.

Već neko vrijeme se piše kako je otpisan u Bundesligašu te kako se traži novi klub. Naši mediji često su ga povezivali s povratkom u Hajduk koji je i otvoreno kazao kako se traži novi lijevi bek zbog ozljede Melnjaka, ali i izostanka Ismaela Dialloa zbog afričkog Kupa.

Međutim, jučer je i službeno pao povratak Davida u Hajduk. Naime, Čolina je jučer kompletirao prelazak u danski Vejle, klub koji je prošle sezone bio najbolji drugoligaš, a nakon 17 kola ove sezone je pretposljednji u prvoj ligi. Radi se o posudbi do kraja sezone.

Zanimljivo, u Danskoj će ga dočekati hrvatski dvojac – glavni trener kluba Ivan Prelec te iskusni stoper Denis Kolinger kojeg najviše pamtimo po nastupima u Lokomotivi.

Čolina je u mladim kategorijama bio strašan potencijal te se tako od početka razvijala njegova karijera. Od matičnog Dragovoljca, preko svih kategorija Dinama, do Monaca. Ostvario je milijunski transfer u taj klub tek što je napunio 18 godina. Preciznije, Dinamo je za njega dobio 1.3 milijuna eura. No nakon samo godinu dana u Monacu vratio se u Hrvatsku, ali rođeni Zagrepčanin s devet godina staža u Dinamu prešao je u Hajduk.

Bili su ga u ljeto 2019. doveli iz Monaca za 700 tisuća eura. Čolina je tako postao najskuplji tinejdžer u povijesti Hajduka, ali nije ispunio očekivanja. Prodan je u Njemačku nakon tri i pol godine te 74 utakmice kao starter. Ni tamo se nije snašao, pa godinu kasnije minutažu traži u Danskoj.

Komentari

komentara

« Povratak