ZAR SI TAKO VELIKI KLUB POPUT DINAMA TO DOPUŠTA? Evo gdje je zapeo transfer Pjace!

FOTO:

Prije nekoliko dana stigla je potvrda kako će Marko Pjaca opet postati igrač zagrebačkog Dinama. Od potpisa dijelilo ga je samo liječnički pregled. To je vjerojatno već i odrađeno pa se navijači s razlogom pitaju gdje je službena objava?

Naime, Pjaca je po dolasku u Rijeku prošlog ljeta u ugovor ugradio klauzulu od milijun i pol eura, koju može aktivirati bilo koji klub iz HNL-a. Bilo je jasno da je to u biti klauzula za Dinamo, koju je hrvatski prvak u ovom prijelaznom roku odlučio aktivirati.

Prema ugovoru koji je imao s klubom, Pjaca s Rijekom tu odštetu dijeli u omjeru 50-50, što znači da bi mu pripalo 750.000 eura. Dinamo je pokušavao ispregovarati manju odštetu, što je Rijeka, razumljivo, odbila, a sad se pregovara u načinu isplate odštete.

Kako doznaje Index.hr, Dinamo ugovorno može aktivirati klauzulu na način da je isplati u ratama, ali Rijeci je problem što porez na tu klauzulu mora platiti u komadu, nevezano s dinamikom Dinamove isplate. U prijevodu, Damiru Miškoviću ne odgovara da Dinamo odštetu plati u ratama i tu se sad klubovi natežu i dogovaraju se.

Ne bi tu trebalo biti problema, ali se sasvim nepotrebno čitava priča odugovlači. Dinamo na sve načine pokušava sniziti tu odštetu. Ako mu je trenutačno milijun i pol eura problem za igrača kao što je Pjaca, to je jako loš znak. A planovi u ovom prijelaznom roku su, što su i u klubu potvrdili, veliki.

Komentari

komentara

« Povratak