ZASLUŽILI SU TO: Evo kolike premije su Dinamovi igrači dobili za ulazak u Ligu prvaka

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Dinamo je sinoć na Maksimiru u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Bodo 4:1 i nakon tri godine se vratio u skupine najelitnijeg europskog natjecanja. Hrvatski prvak do pobjede je došao tek nakon produžetka, u kojem su prolazak golovima u 117. i 120. minuti donijeli Drmić i Bočkaj.

Dinamo je ulaskom u Ligu prvaka zaradio najmanje 22 milijuna eura. Za ulazak u skupine dobio je 15.94 milijuna eura, a oko šest milijuna dobit će na ime klupskog koeficijenta u zadnjih pet godina.

To je osnovna zarada, a svaki osvojeni bod u skupini UEFA će nagraditi s dodatnih 930.000 eura. Osim toga, Dinamu će pripasti i dio od tzv. “marketinškog poola”, koji će dobiti proporcionalno procijenjenoj vrijednosti hrvatskog tržišta.

No, osim kluba, nešto će zaraditi i sami igrači. Za ovaj ulazak u Ligu prvaka nisu bili predviđeni nikakvi dodatni bonusi, nego oni koji već duže vrijeme stoje u klupskom pravilniku, prema kojemu se nagrade dijele igračima za europske uspjehe.

Oni igrači koji su iznijeli najveći teret plasmana u Ligu prvaka, odnosno oni koji su najviše igrali, trebali bi dobiti po 100.000 eura, a ostali nešto manje. Kad je riječ o bonusima za rezultate u Ligi prvaka, zadnji put kad je Dinamo u njoj igrao igrači su dobili po 50.000 eura za pobjedu i 30.000 eura za remi.

Slični iznosi trebali bi se dijeliti i ove sezone iako bi moglo doći i do malog povećanja nagrada, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, hrvatski prvak je do Lige prvaka redom izbacivao Shkupi, Ludogorec i Bodo/Glimt.

Komentari

komentara

« Povratak