Zašto Cristiano Ronaldo nije postao igrač Juventusa 2002. godine? Krivac je jedan Čileanac!

FOTO:

Gianni Di Marzio, sportski direktor Juventusa od 2001. do 2006., za španjolski je Marcu nedavno otkrio kako je Cristiano Ronaldo 2002. zamalo završio u „Staroj dami“.

Gledali Quaresmu

„Kad sam radio za Juventus otputovao sam u Lisabon pogledati igre Ricarda Quaresma. Umjesto njega, zamijetio sam Ronalda. Imao je 17 godina i oduševio me.“, objasnio je Di Marzio.

Utakmica koju je pratio Juventusov skaut bila je tek Ronaldova treća utakmica za Sporting, a igrali su protiv Belenensesa.

Cristiano oduševio

Di Marzio je nakon toga kontaktirao čelnike svog kluba i prenio im svoje impresije mladim Portugalcem: „Rekao sam da sam vidio mladića koji će biti najbolji igrač na svijetu nakon Maradone.“

Ubrzo, Juventus je započeo pregovore sa lisabonskim Sportingom. Posao je međutim propao zbog čileanskog nogometaša Marcela Salasa. Naime, tadašnji Juventusov napadač zbog nekoliko milijuna eura nije pristao biti dio zamjene Juventusa i Sportinga. Usprkos tome, već iduće je godine završio u River Plateu. S druge strane, Ronaldo je „zapeo za oko“ Alexu Fergusonu u kolovozu 2003., na prijateljskoj utakmici između Sportinga i Manchester Uniteda. Ubrzo je prešao na Otok, a ostalo je povijest.

„Bianconeri“ zasigurno i danas žale za ovom prilikom jer Cristiano Ronaldo je u proteklih 15 godina postao ikona suvremenog nogometa, ali i jedan od najvećih igrača u povijesti nogometa.

https://nogometne-vijesti.hr/medunarodni-nogomet/nevjerojatna-pogreska-upoznajte-predsjednika-nije-zelio-kupit-ronalda-15-tisuca-dolara/

Komentari

komentara

« Povratak