ZAŠTO NIJE REAGIRAO? Zlatko Dalić otkrio tko je trebao pucati jedanaesteraca umjesto Petkovića!

FOTO:

Hrvatski izbornik. Zlatko Dalić, odradio je presicu pred novinarima dan uoči poraza od Španjolske 3:0.

Vatreni su mogli smanjiti na 3:1, ali to se ipak nije dogodilo. Podsjetimo, igrala se 78. minuta kad je španjolski golman Unai Simon pogriješio i izgubio loptu do koje je stigao Lovro Majer. Majer ju je proslijedio do Brune Petkovića, koji je bio u naletu prema španjolskom golu kada ga je zaustavio Rodri.

Sudac je pokazao na bijelu točku, a Petković preuzeo odgovornost. Simon je obranio njegov udarac, nakon čega je Petković pogodio mrežu u novom pokušaju. Gol nije priznat zbog preranog utrčavanja Ivana Perišića u kazneni prostor. No, ispostavilo se da Petković nije trebao ni stavljati loptu na bijelu točku. Sve je otkrio izbornik Dalić:

“Penale pucaju Andrej Kramarić i Luka Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebao pucati, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca. Ako već mi s klupe nismo uspjeli riješiti, postoji hijerarhija u momčadi i on nije trebao pucati penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja riješiti. Trebao je pucati Ivan Perišić ili Lovro Majer”, rekao je Dalić.

“Kad sam pogledao snimku, morao je zabiti gol. Imao je sve otvoreno, bez golmana… Opet, možda ga je taj kontakt izbacio iz ritma, ali bio je prazan gol i trebao je pokušati napraviti sve da ga zabije. Takav je moj dojam. Sve je bilo prazno, jedan još dodatni napor da se zabije gol”, dodao je o situaciji koja je prethodila penalu.

Komentari

komentara

« Povratak