ZBOG VELIKE GREŠKE: Jedan od najboljih sudaca bačen u drugu ligu!

FOTO:

Dugo nismo vidjeli da se jedan poznati sudac degradira u drugu ligu. E pa sad se to dogodilo u najjačoj ligi na svijetu, engleskom Premiershipu.

Naime, jedan od najboljih engleskih sudaca, 45-godišnji Anthony Taylor, napravio je veliku pogrešku na susretu Newcastlea i Wolverhamptona, koji je vodio prošlog vikenda u Premier ligi. Utakmica je završila remijem 2:2, a Taylor je pri rezultatu 1:1 dosudio penal za Newcastle, nakon kojeg je taj klub došao u vodstvo 2:1.

Trener Wolvesa Gary O’Neil nazvao je Taylorovu odluku skandaloznom, a s njim su se djelomično složili i trener Newcastlea Eddie Howe i legenda kluba Alan Shearer. “Mislim da to nije bio penal, ne mogu shvatiti zašto je sudac to dosudio uz sve moguće snimke i mogućnosti da se ponovno pogleda situacija”, komentirao je Shearer u britanskoj nogometnoj emisiji Match of the Day.

Sudačka organizacija ispričala se klubu Wolverhamptonu te Tayloru odredila da mora ovog vikenda voditi utakmicu u engleskoj drugoj ligi. Tako će suditi u dvoboju Prestona i Coventryja. Radi se o još uvijek uglednom sucu, koji redovito sudi u Ligi prvaka i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Sudio je na susretu Hrvatske i Turske u Osijeku.

Zanimljivo, Taylor je u Premiershipu odsudio čak 353 utakmica…

Komentari

komentara

« Povratak