Zdravko Mamić opet šokira: Srbi su sjajni, volio bih voditi Crvenu Zvezdu i Partizan, ali…

FOTO:

Obostrane simpatije Zdravka Mamića i Srbije nikad nisu bile prikrivane. Za razliku od hrvatskih ljubitelja nogometa, pogotovo s juga države, koji ne podnose ni njegovo prezime u tekstu, nogometni zaljubljenici s druge strane Dunava, pogotovo najvećih srpskih klubova Crvene Zvezde i Partizana često znaju reći: „Šta bi mi dali za jednog Mamića!“

Zdravko u Srbiji?

Tvrde kako i kod njih ima raznoraznih mutnih tipova, ali za razliku od njih, Dinamo bar ima rezultate i nastupa u Europi.

Zdravko Mamić je  tako dao intervju novinrima srpskog Blica. Na pitanje kako to da je popularniji u Srbiji nego u Hrvatskoj kazao je:

“Stoji s jedne strane žal i tuga, a s druge strane komplimenti što je moj rad više prepoznat u drugim sredinama nego u Hrvatskoj. Gdje god da se pojavim – bilo u Srbiji, BiH, Sloveniji ili bilo gdje u Europi, dobivao sam samo komplimente za ono što radim u Dinamu. Očito se radi o nekoj ljubomori, zavisti, ne znam kako bih drugačije to objasnio“.

Već ima iskustva

Mamić je šest godina radio u Zaječaru gdje je upoznao i Srbe i Srbiju. Na taj period života kaže:

“Moja iskustva su sjajna, stalno sam povezivan sa Srbijom – sa klubovima, institucijama. Sjećam se da je “Simpo” iz Vranja bila jedna od najvećih firmi nameštaja u Srbiji, a ja sam tada proizvodio ivericu na prostoru bivše Jugoslavije. Sreli smo se poslije rata u Zagrebu kad su oni dobivali ivericu na časnu riječ. Kada bi oni to prodali, platili bi nam, a onda bismo im mi davali novu ivericu na časnu riječ. Sjećam se jednog mog direktora iz Zaječara koji je također ušao u biznis na časnu riječ. Kada se sve sabere, moja iskustva su odlična. Vi u Srbiji imate duha, veseli ste i duhoviti. Nikad nisam dozvolio da neki ružni događaji promijene sliku o Srbiji“.

Upitali su ga i bi li vodio jednog dana Zvezdu ili Partizan kao što sad vodi Dinamo.

Po nekima šokantan, po nekima očekivan odgovor Zdravka Mamića:

Inače s tim ne bih imao nikakvih problema, zašto ne? Međutim, mislim da se moj kraj u nogometu bliži jer sam umoran. Vodit ću Dinamo dok budem mogao, a o drugim klubovima i ne razmišljam. Imao sam dosta ponuda i iz inozemstva, nudili su mi da kupe klub i da mi daju 50 posto vlasništva. Nisam otišao jer volim Dinamo i Zagreb. Tu sam, ne bih mijenjao sredinu”.

Što mislite bi li Mamić uspio napraviti dobar posao i u drugim klubovima, pogotovo Crvenoj Zvezdi i Partizanu, kao što je uspio u Dinamu?

https://nogometne-vijesti.hr/liga-prvaka/pogledajte-nevjerojatnog-oblaka-tri-prekrasne-obrane-tri-sekunde/

Komentari

komentara

« Povratak