ZDRAVKO MAMIĆ OTKRIVA: Evo zašto Dinamo nema novi stadion…

FOTO:

Bivši dopredsjednik Dinama, Zdravko Mamić, još uvijek se nalazi u susjednoj BiH  ali i dalje prati sve što se događa u Maksimiru.

Zdravko je u Međugorju dao veliki intervju za Pixsell. O sudskoj presudi u intervjuu nije govorio, ali je pričao o ostalim temama vezanim za klub koji će u četvrtak u Maksimiru igrati uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europa lige protiv Krasnodara. Prvu utakmicu u Rusiji Dinamo je dobio 3:2.

“Oduševljen sam kako naš klub raste iz dana u dan. Krasnodar, ekipu koja je bila treća u skupini Lige prvaka, suvereno smo pobijedili, ali nadam se da to nećemo kompromitirati u uzvratu jer je Krasnodar jako, jako dobra momčad. Teško je reći koji su limiti Dinama, ali kratkoročno je veći iskorak nemoguć jer mi ništa ne zarađujemo od prodaje suvenira i naših proizvoda. Nema sponzora, nema gledatelja, nema ni stadiona”, rekao je Mamić i nastavio:

“Dinamu ne dozvoljavaju da izgradi stadion. Mi ne očekujemo od drugih da to naprave, osim što očekujemo od grada da se brine za sadašnji stadion budući da je u njegovu vlasništvu. Neka kažu: ‘Mi to nećemo napraviti, ali ako vi imate resursa i snage, izgradite ga sami.’ Takvu odluku mi čekamo. Budite sigurni da bi Dinamo u tom slučaju vlastitim resursima u tri godine izgradio moderan stadion. To bi bio okidač za još bolje pozicioniranje Dinama u Europi i siguran sam da bismo jednog dana konkurirali i za prvaka Europe.”

Dinamo bi u eventualnoj osmini finala EL-a mogao igrati i s Crvenom zvezdom, koja je u prvoj utakmici šesnaestine finala kod kuće odigrala 2:2 s Milanom. Mamića su pitali bi li želio igrati protiv Zvezde.

“Ne bih iz dva razloga. Prvi je taj što nam ne treba dodatno emotivno pražnjenje jer to ne bi bila obična utakmica. To nam ne treba. Drugi je što bi to u ovoj situaciji bila vrlo neizvjesna utakmica i nitko ne može reći tko bi pobijedio. Zvezda je izrasla u respektabilan klub, kao što je nekad bila. Ja Zvezdu ne želim protiv sebe, nego uza sebe. Ja sam njezin navijač, nakon Dinama, kao što navijam za sve klubove iz regije”, rekao je Mamić.

Komentirao je i uzlet Osijeka koji se s Dinamom ove sezone bori za naslov prvaka.

“Hrvatska liga je fenomen koji ja ne mogu objasniti. Ljudi koji u njoj rade su čudotvorci jer tamo nema novca za ove dvije kave i mineralnu koje mi sad pijemo. Rijeka je imala ozbiljan rast, a sad je Osijek postao ozbiljan konkurent jer ima dobre igrače i odličnog trenera koji je u klub donio autoritet, karizmu i znanje. Jako ih respektiram i jako ih se bojim. Ne zato što su nam dorasli po kvaliteti, nego što bi mogli iskoristiti naše eventualno loše razdoblje do kojeg može doći jer Dinamo igra puno više utakmica i puno se više troši nego Osijek. No uvjeren sam da će Dinamo obraniti titulu i da će opet igrati Ligu prvaka”, rekao je Dinamov šef.

Komentari

komentara

« Povratak